GET IN TOUCH:

CONTACT US:

© 2006 - 2019 from [in] form, LLC

 

Warren Residence

Location: Warren, RI

 

Completed: 2018

Program: Single Family Residence - Renovation

Size: 575 SF

Project Team:

Jason Wood, Adrienne Wood, Rachel Stopka, Shou Jie Eng, Tristan Mead, Jay Walsh, Bruce Cail, Graham Cottrell, Lauren Barnes

Photos:  FIF

Purchased as their retirement home, this ranch at the edge of a large wetland answered our clients’ desire for privacy, a natural setting, and a combination of shared and independent space.  After living and creating there for three years, the fiber artist and composer asked if we could help ensure they would be able to continue living there, come what may as they age. We reconfigured the private half of the original ranch house to separate public half bath from private master suite.  The new master bath is wheelchair accessible should the need arise, with ample space for turning, a barrier-free shower, structure to accept future grab bars, and a two part custom vanity cabinet with one half removable for wheelchair sink access. Laundry and wet studio space were relocated to the main level.  A master plan for the site to allow ramp access to the house and wheelchair accessible decks may be implemented in the future.

Existing Condition

After Intervention